Webinar “Skrivena tajna – Uloga DNS-a u kibernetičkoj sigurnosti”

Svi znamo da online život bez interneta ne bi bio moguć bez DNS servisa. Zamislite samo da za svaku web stranicu moramo znati njenu IP adresu, to bi jednostavno bilo nemoguće. Ali sa sve većom ovisnosti organizacija o internet DNS servis postaje i sve atraktivnija meta za napadače.

Udruženje za digitalnu transformaciju u BiH vas poziva na naš naredni webinar:

Tema webinara: “Skrivena tajna – Uloga DNS-a u kibernetičkoj sigurnosti”

Datumi vrijeme webinara: 12.04.2022. godine u 14 sati.

Pristup webinaru je besplatan!

Važnost sigurnosti DNS servisa je možda najviše došla do izražaja u oktobru 2016. godine kada je napadnut dyn.com koji osigurava servise za stotine jako prometnih sajtova i koji je imao ogroman uticaj na kompanije kao što su GitHub, Twitter, Reddit, Netflix itd.

Postavlja se logično pitanje koje sve sigurnosne izazove imamo sa korištenjem DNS servisa. Na ovo pitanje će vam Jan Rynes, solutions arhitekt pokušati dati odgovore, ali i na sljedeća pitanja:

– šta je tačno DNS-based security,– kako funkcionira eksfiltracija podataka,– koje tehnike i metode napadači koriste za napade i– kakve sve posljedice mogu imati organizacije ako zanemare DNS kao vektor napada?

Saznajte najbolje prakse kako organizacije mogu zaštiti DNS, zašto klasična security rješenja ne adresiraju dobro ovaj problem i kako Cybersecurity alati mogu i trebaju sarađivati jedan s drugim.

Ukoliko želite da prisustvujete webinaru, molimo da popunite obrazac prijave koji se nalazi dole ispod, a kako bismo Vam putem emaila poslali link putem kojeg ćete moći pratiti webinar. 

Napomena: Nije potrebno popunjavati dio obrasca koji se odnosi na ispostavljanje fakture.

Pristup webinaru je besplatan!

    Podaci za ispostavljanje fakture (ukoliko je komercijalni webinar)