Webinar “Network detection and response”

Odgovarajući na izazove sve kompleksnijih cyber napada sa našim partnerom Real Security smo za sve naše članove i simpatizere pripremili webinar.

Tema webinara: Network detection and response

Datum i vrijeme održavanja webinara: 21.01.2021. godine u 14:00 sati.

Pristup webinaru je besplatan!

Na našem cyber security meetup-u smo izgradnju kapaciteta vezanih za reakaciju na cyber incidente identificirali kao jedno od top prioriteta. Vodeće security kuće navode da prosječno vrijeme detekcije malicioznog koda u mreži traje (ovisno o kući) između 100 i 280 dana. Kao odgovor na cyber napade nameću se potrebe odgovora na tri izazova i to:

  1. brzina detekcije napada;
  2. vrijeme potrebno za povrat servisa; i
  3. vrijeme potrebno da se učinkovito odgovori na cyber napade.

Network detection and response (NDR) su alati koji organizacijama omogućavaju nadgledanje mrežnog prometa. U kombinaciji sa alatima kao što su Network Access Controls (NAC) ovi alati predstavljaju jako učinkovita rješenja za brzu identifikaciju i reakciju na pojavu malicioznog koda u mreži jedne organizacije. Pridružite nam se i poslušajte na koji način na ove izazove odgovara svjetski proizvođač NDR rješenja ExtraHop.

Ukoliko želite da prisustvujete webinaru, molimo da popunite obrazac prijave koji se nalazi dole ispod, a kako bismo Vam putem emaila poslali link putem kojeg ćete moći pratiti webinar. 

Napomena: Nije potrebno popunjavati dio obrasca koji se odnosi na ispostavljanje fakture. Pristup webinaru je besplatan! 

    Podaci za ispostavljanje fakture (ukoliko je komercijalni webinar)