Webinar “Digitalna transformacija: kako digitalne tehnologije mijenjaju poslovanje i poslovne modele”

Nedavno istraživanje koje je provelo Udruženje za digitalnu transformaciju u BiH je pokazalo da naši privrednici digitalne tehnologije vide kao alat koji će im pomoći da povećaju produktivnost kompanije, da se bolje povežu s kupcima, da povećaju promet, smanje operativne troškove itd. Međutim, to isto istraživanje je pokazalo da se nivo digitalne transformacije kompanija u BiH može ocijeniti kao nizak ka umjerenom, te da je čak 29,4% ispitanika odgovorilo da u zadnje vrijeme nisu usvajali ništa od navedenih tehnologija.

Jedan od ozbiljnih faktora je najvjerovatnije nedostatak znanja donosioca odluka o tome na koji im način digitalne tehnologije mogu pomoći u njihovom radu. Da je to tako slikovito prikazuje rečenica jednog od ispitanika studije koja kaže: „Moji uposlenici su jako sposobni, ali kada je u pitanju informatika, sjedi i plači.“

Pokušavajući vam približiti odgovore na navedene izazove Udruženje za digitalnu transformaciju u BiH organizuje prvi komercijalni webinar.

Tema webinara: „Digitalna transformacija: kako digitalne tehnologije mijenjaju poslovanje i poslovne modele“

Datum održavanja webinara: 14.06.2022. godine

Kotizacija:

  • 60 KM za članove Udruženja
  • 70 KM za ostale

Cilj webinara je objasniti kako se različite vrste digitalnih tehnologija koriste kao temelj uspješnih poslovnih modela i na praktičnim primjerima i studijama slučajeva pokazati kako se taj koncept može primijeniti u poslovanju.

Predavač na ovom webinaru je čovjek koji je spojio akademsko i strukovno znanje, uvaženi Prof. dr. sci. Mario Spremić.

Prof. Mario Spremić je redoviti profesor u trajnom zvanju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gostujući profesor ili gost predavač na domaćim (FER, FOI) i inozemnim institucijama (Imperial College London, Ekonomski fakultet u Ljubljani, Sapienza University of Roma, Shanghai University of International Business and Economics, New York University in Prague), znanstvenik i poslovni konzultant. Dodatno se obrazovao na prestižnim međunarodnim institucijama (MIT Sloan School of Management). Područja njegovog rada su digitalna transformacija, primjene digitalnih tehnologija u poslovanju, IT revizija i kibernetička sigurnost. Iz tih je područja do sada napisao 17 knjiga i preko 150 znanstvenih i stručnih članaka. Međunarodni je akreditator obrazovnih i sveučilišnih institucija (EPAS, EQUIS, AACSB, NAKVIS) i ima veliko praktično iskustvo u području digitalne transformacije i IT revizije, jer je vodio ili sudjelovao u preko 100 stručnih ili konzultantskih projekata u području IT revizije, kibernetičke sigurnosti i digitalne transformacije.

Učesnici će na ovom fantastičnom webinaru imati priliku čuti više o temama:

  • Koji su to najvažniji trendovi digitalne ekonomije ali i game-changing scenariji
  • Koje su to primjene digitalnih tehnologija (cloud, AI, AR, big data itd.) u različitim industrijama i poslovnim procesima
  • Digitalizacija vs digitalna transformacija
  • Koji su to koraci na koji kompanije moraju obratiti pažnju prilikom implementacije projekata digitalne transformacije
  • Primjeri iz prakse, studije slučajeva i radionice iz područja digitalne transformacije poslovanja

Ukoliko želite da prisustvujete webinaru, molimo da popunite obrazac prijave koji se nalazi dole ispod, a kako bismo Vam putem emaila poslali link putem kojeg ćete moći pratiti webinar. 

Napomena: Potrebno je popuniti dio obrasca koji se odnosi na ispostavljanje fakture obzirom da je ovo komercijalni webinar, te se kotizacija za prisustvo webinaru naplaćuje!

    Podaci za ispostavljanje fakture (ukoliko je komercijalni webinar)