Treći meetup “Cyber incident response”

Jedan od zaključaka prvog cyber security meetupa je bio da je neophodno djelovati na području incident response handling područja, sa razmatranjem opcija outsourcing-a ovakvih aktivnosti.

Da je tema adekvatnog upravljanja odgovorom na cyber incidente neophodna govori I izvještaj FBI-a za 2020. godinu u kojem se navodi rekordnih 791.790 prijava sa prijavljenim gubicima od 4.1 milijardu dolara. Samo slučajevi koji se odnose na kompromitaciju poslovnog emaila su rezultirali gubicima od 1.8 milijardi dolara.

Udruženje za digitalnu transformaciju u BiH ima čast pozvati vas na treći meetup pod nazivom “Cyber incident response” koji će se održati 06.04.2021. godine s početkom u 18 sati, a na kojem ćemo adresirati dvije ključne teme:

  • kako adekvatno odgovoriti na cyber incidente I
  • na koji način osigurati adekvatne materijalne dokaze nakon cyber incidenta.

Na ovom meetupu vas očekuju panelisti I odlični stručnjaci Mijo Pejic, Adis Dučić, Feđa Oručević, Enes Ajanović te jedan poseban panelista čije iskustvo je itekako korisno da nam ukaže kako da se ponašamo prilikom odgovora na cyber incidente i koje su to uobičajene greške koje kompanije prave tokom i nakon istog.

Ukoliko želite da prisustvujuete i uzmete učešće na trećem meetup-u, molimo da popunite obrazac prijave koji se nalazi dole ispod, a kako bismo Vam putem emaila poslali link putem kojeg ćete moći pratiti online sastanak. 

Napomena: Nije potrebno popunjavati dio obrasca koji se odnosi na ispostavljanje fakture. Pristup meetup-u je besplatan! 

    Podaci za ispostavljanje fakture (ukoliko je komercijalni webinar)