Drugi meetup “Tehnološki trendovi i izazovi razvoja finansijskog sektora”

Udruženje za digitalnu transformaciju u BiH organizuje drugi meet-up pod nazivom “Tehnološki trendovi i izazovi razvoja finansijskog sektora”, a koji će se održati 03.02.2021. godine u 2021. godine u 18:00 sati.

2020. godina je bila godina izazova. Pandemija corona virusa i stalni strah od povećanja broja novooboljelih su nas natjerali da se okrenemo radu od kuće. Zbog ograničenja tokova roba i usluga mnogi klijenti finansijskog sektora nisu bili u mogućnosti raditi što je rezultiralo uvođenjem moratorija na postojeće kredite. Iako je u Bosni i Hercegovini data dozvola prvom CA tijelu do sada nismo vidjeli značajnije iskorake u mogućnostima i korištenju digitalnog potpisa.

Prema riječima predsjednice Udruženja banaka u 2020. godini se procjenjivao pad prihoda banaka i do 20 %. Prije par dana portali su objavili da je profit mikrokreditnog sektora FBiH u prvih 9 mjeseci manji za 42,1%. Zvanični rezultati tek treba da se objave.

Već smo vidjeli da su banke, u cilju optimizacije troškova, počele sa gašenjem poslovnica i uvđenjem digitalnih. U 2020. godini se po prvi put u BiH kao odgovor na potrebu beskontaktnog plaćanja pojavilo i tzv. QR plaćanje.

Na koji način banke i mikrokreditne organizacije odgovaraju na navedene izazove poslušajte na meetup-u pod nazivom “Tehnološki trendovi i izazovi razvoja finansijskog sektora” koji UDT organizira 03.02.2021. godine u 2021. godini s početkom u 18:00 sati. 

Panelisti na ovom meetup-u će biti:

Ukoliko želite da prisustvujuete i uzmete učešće na prvom meetup-u, molimo da popunite obrazac prijave koji se nalazi dole ispod, a kako bismo Vam putem emaila poslali link putem kojeg ćete moći pratiti online sastanak. 

Napomena: Nije potrebno popunjavati dio obrasca koji se odnosi na ispostavljanje fakture. Pristup meetup-u je besplatan! 

    Podaci za ispostavljanje fakture (ukoliko je komercijalni webinar)