Cybergeddon – rizik koji može ugroziti sve ono što ste mukotrpno godinama gradili

Webinar & Workshop namjenjen isključivo vlasnicima i menadžmentu MSP koji se svakodnevno suočavaju sa cyber prijetnjama koje mogu usporiti ili u potpunosti zaustaviti proizvodnju, usluge i kontinuitet poslovanja.

Sigurno ste već čuli da je neko od vaših partnera ili klijenata bio izložen ovim napadima. Međutim, da li znate kako to može uticati na Vas, kako postupiti kada se incident desi, od koga tražiti pomoć i kako djelovati preventivno?

Ukoliko ste proizvodno ili uslužno MSP orijentisano ka izvozu i ulažete značajne napore u digitalizaciju te praćenje trendova na tržištu onda je ovaj događaj prava prilika da svoje poslovanje sagledate iz potpuno druge perspektive.

Preko 60% MSP se nije u stanju oporaviti od cyber napada sa prosječnom štetom od 50.000KM te rezultiraju poremećajem ne samo planirane dinamike proizvodnje i prekida usluga nego i gubitkom finansijske stabilnosti i kredibiliteta kod partnera i klijenatra.

Prvi korak u izgradnji sigurnijeg poslovnog okruženja i kontinuiteta poslovanja je svakako podizanje svijesti o uticaju ove vrste rizika kojem se generalno poklanja veoma malo pažnje, a njegove poslijedice u najčešće katastrofalne.

Pozivamo Vas da uzmete učešće na webinaru praćenom praktičnom radionicom na kojem ćete biti u prilici da saznate više o prijetnjama i načinima izgradnje cyber otpornosti kako bi osigurali kontinuitet poslovanja.

Webinar i Workshop će biti realizovan od strane vodećih regionalnih eksperata iz oblasti cyber sigurnosti, agencija za sprovođenje zakona i kontinuiteta poslovanja.

Više informacija kao i prijavu možete dobiti na: https://www.cyber112.org 

Partneri projekta: Udruženje za digitalnu transformaciju u Bosni i Hercegovini i Sentry – Cybersecurity. Projekat podržan od strane projekta Inovacija i digitalizacija MSP u BiH, koji implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Vlade Njemačke.