Cyber Security Summit

Iako je u Bosni i Hercegovini prisutna percepcija da su naše organizacije male i da nisu interesantne napadačima, činjenice govore drugačije. Navešćemo samo neke od pokazatelja:

  1. prosječna kompanija u Bosni i Hercegovini bude predmetom potencijalnog napada 1.513 puta sedmično;
  2. ukupna direktna šteta koju kompanije u Federaciji Bosne i Hercegovine iznosi između 2 i 3 miliona KM;
  3. Bosna i Hercegovina se susreće sa velikim nedostatkom kvalificiranih kadrova iz oblasti cyber sigurnosti.

Čast nam je i zadovoljstvo da Udruženje za digitalnu transformaciju u BiH u saradnji sa partnerom ALEM Sistem i pod pokroviteljstvom IBM Security za svoje članove i simpatizere 30.11.2021. godine u prelijepom ambijentu hotela Tarčin Forrest Resort organizuje svoj prvi Cyber Security Summit.

Na ovom jedinstvenom događaju vas očekuju odlični predavači iz više različiith industrija od kojih ćete imati priliku saznati o:

  • Izazovima s kojim se kompanije susreću kada je u pitanju cyber security
  • Najčešćim vrstama cyber napada s kojim se naše organizacije susreću;
  • Šta to podrazumijeva „Zero trust“ kultura i kako ista pomoaže u odbrani kompanija
  • Cyber rizicima direktno povezanim sa eksternalizacijom;
  • I neke druge.

Međutim, to nije sve. Na ovom događaju će te imati priliku također saznati koje aktivnosti Alem sistem poduzima s ciljem pomoći malim i srednjim preduzećima.

Posebno nam je zadovoljstvo da su ovaj događaj već prepoznale organizacije poput značajne naše članice NLB Banka, ali i Siemens Rail Mobility, BH Telecom i naravno IBM Security-a koji je pokrovitelj ovog odličnog događaja. 

Nažalost, zbog ograničenog broja fizički prisutnih učesnika zbog epidemioloških mjera, obavještavamo Vas da su prijave zatvorene. 

Pristup Cyber Security Summitu je besplatan!