Četvrti meetup “GDPR – neispričana priča”

Danas je treća godišnjica od stupanja na snagu Evropske opšte uredbe o zaštiti ličnih podataka. Bosna I Hercegovina je iskazala opredjeljenje da će u ovoj godini donijeti Zakon o zaštiti ličnih podataka koji je usklađen s navedenom Uredbom.

Kakvo je trenutno stanje po pitanju zaštite ličnih podataka u Bosni I Hercegovini i zemljama u regionu? Primjera radi u Srbiji koja je svoj zakon uskladila sa ovom Uredbom od 30.000 organizacija koje su obavezne imenovati oficira za zaštitu ličnih podataka njih 3.000 je to i učinilo. U Bosni I Hercegovini to još uvijek nije zakonska obaveza. Uvidom u glavni registar može se vidjeti da je u njemu registrovano 4.748 zbirki ličnih podataka.

Udruženje za digitalnu transformaciju u BiH ima čast pozvati vas na četvrti meetup pod nazivom “GDPR – neispričana priča”.

Pridružite nam 03.06.2021. godine u 18:00 sati, i od vrhunskog stručnjaka Igor Barlek saznajte s kojim se organizacije susreću prilikom usklađivanja s ovom Uredbom i koja su područja gdje kompanije najčešće prave greške.

Ukoliko želite da prisustvujuete i uzmete učešće na četvrtom meetup-u, molimo da popunite obrazac prijave koji se nalazi dole ispod, a kako bismo Vam putem emaila poslali link putem kojeg ćete moći pratiti online sastanak. 

Napomena: Nije potrebno popunjavati dio obrasca koji se odnosi na ispostavljanje fakture. Pristup meetup-u je besplatan! 

    Podaci za ispostavljanje fakture (ukoliko je komercijalni webinar)